середа, 17 грудня 2014 р.

                                       Маунтінбординг
Маунтінбординг— вид спорту, що полягає в спуску з гір на снаряді під назвою маунтінборд.
 При цьому, на відміну від сноуборду, переміщення здійснюється не по снігу а по твердому грунту. Конструктивно маунтінборд являє собою підставу (дошку), за формою нагадує сноуборд, до якого приєднані дві пари великих (більших, ніж у скейта) коліс. Загальноприйняте скорочення для маунтінборду:

Історія розвитку

Маунтінбордінг, як і скейтбординг, придумали в США. Точніше, скейтбординг просто еволюціонував, із збільшенням коліс зросли можливості дошки. Дошка, до речі, теж зазнала змін: подовжилася, були додані пружини в підвіску, яка ковтає будь-які нерівності дороги або гірського схилу. Маунтінборд навіть з вигляду схожий на скейтборд. З англійської мови назва перекладається як « гірська дошка». А з назви зрозуміло, для чого маунтінборд в цілому потрібен.
Винайдено маунтінборд як літня заміна сноуборду. Тому маунтінборд призначений більше для маневрів і поворотів, ніж для розгону і катання на максимальних швидкостях. У маунтінбордінг можна покататися там, де скейт не проїде і поготів, і де немає снігу для сноуборду. Спортсмен на дошці контролює кожен її рух і навіть швидкість.
В Україні даний вид екстремального спорту з'явився зовсім недавно: самі вмілі спортсмени займаються не більше двох років. Маунтінборд купити можна теж не в кожному магазині. Але для людей, які зацікавлені і дійсно хочуть займатися цим видом спорту — проблем виникнути не повинно. Маунтінбордінг активно розвивається. Почали з'являтися нові дисципліни, наприклад, бордеркросс (їзда зі схилу на швидкість) або фристайл (стрибки з виконанням трюків).

Напрямки творіння

Серед основних напрямків у маунтінбордінг можна виділити:
  • Фрістайл — акробатика на маунтінбордов
  • Фрірайд — вільне катання в горах по пересіченій місцевості.
Маунтінбордінг молодий вид екстремального спорту, але вже зараз по всьому світу проводиться велика кількість змагань.
 MoutainboardFrontslide.jpg

Немає коментарів:

Дописати коментар