пʼятниця, 19 грудня 2014 р.

                             Змагання <Міцний чолов"яга>
«Міцний чолов'яга»  — так називають найважчі змагання в стилі гонки на виживання у світі. Започатковане Біллі Вілсоном (прізвисько «Містер Миша») в 1987 році у великому селі Пертон, що у Південному Стаффордширі, Великобританія.

Структура

Змагання проводяться щорічно, в січні, і є бігом по пересіченій місцевості із 12-кілометровою смугою перешкод, включаючи слалом вгору і вниз пагорбами, колючий дріт, рови, стрибки, басейни із крижаною водою, вогняні ями і т. д. Все це дещо схоже на тренування елітних спецпідрозділів, правда значно розширене та дбайливо урізноманітнене витонченими жорстокими катувальними знаряддями. Загалом британці дуже полюбляють такі розваги: згадаймо тільки традиційний фестиваль-перегони «Куперсхільдський Сирний Слалом», що вже проводиться протягом 200 років.
Літній полегшений варіант змагань називається «Воїн Кропиви» (англ. Nettle Warrior).
Хоча перешкоди щороку змінюються, є вже традиційні: проповзання через 40-футовий (12,2 метра) затоплений підземний тунель, через 70-ти метрове болото під колючим дротом, прохід через вогняні ями, балансуючи на колодах і 800 метрів броду по-груди зануреним у крижану каламутну воду. Під час проходження Маршали, одягнені як командос, всіляко підганяють учасників, а навколо над головами вибухають бомби, стріляють гармати і димові шашки. До 2000 року кілька бігунів взяли участь у вправі, з перенесення важких дерев'яних розп'ять.
Вартість стартових внесків починається із ₤39 і збільшується на ₤35 із кожними 300-ма новими зареєстрованими учасниками. Тобто чим пізніше реєструєшся, тим більше платиш.
Кожного року змагання приваблює близько 5000 учасників, багато з яких із США та інших країн світу

Немає коментарів:

Дописати коментар