вівторок, 16 грудня 2014 р.

                                            Пейнтбол
Пейнтбол  — командна гра з застосуванням ручної пневматичної зброї , яка стріляє капсулами з фарбою, що розбиваються при ударі по мішені, фарбуючи її.
Існують два різновиди пейнтболу: спортивний пейнтбол та тактичний пейнтбол.
За своєю манерою гра імітує швидкоплинні вогневі контакти на обмеженому просторі. Ігри проводяться на лісових або відкритих полях, у приміщеннях, із природними або штучними перешкодами й укриттями. Розрізняють пейнтбол як вид відпочинку — для всіх охочих; як спосіб тренування — для охоронців, поліцейських або спецназу; і як спорт — для турнірних команд.

Базовий набір

  • Маска. Гравець, зобов'язаний носити маску, спеціально виготовлену для пейнтболу, в межах ігрового поля. Максимально допустима швидкість вильоту кульки — приблизно 91 м/с (300 футів в секунду), при попаданні в око може призвести до серйозного травмування гравця.
  • Зброя
  • Пейнтбольні кульки з фарбою. Фарба виготовлена на основі харчових компонентів, цілком безпечна для організму (навіть якщо попала до роту), легко змивається. Оболонка кульки має желатинову основу  

    Сценарії гри

  • Класичне усунення (стінка на стінку)
Основний класичний сценарій. Гравці розподіляються на рівні за силою команди (береться до уваги маркер, досвід тощо) і вражають кожного в протилежній команді. Уражені гравці покидають поле до кінця гри, заправка кулями і стислим газом під час гри заборонені.
  • Утримання форту
Гравці діляться на дві рівні команди. Гра починаються в рівновіддалених пунктах (базах) в області поля від загальної мети (міст, бункер тощо). Кожна команда намагатиметься захоплювати і утримати мету протягом обумовленого часу (наприклад 5 хвилин). Уражений гравець повертається на свою стартову базу, де з нього стирають сліди ураження і він входить в гру знову. На стартовій базі дозволено заправляти кулі

  • Порятунок заручника
Одна людина вибирається як заручник. Одна команда (спецназ) намагається звільнити заручника, тоді як інша команда (терористи) намагається запобігти порятунку. Ця гра особливо хороша, якщо у вас є добре укріплена будівля для оборони і утримання заручника. Заручник може тікати, але в цьому випадку він може бути застрелений гравцями з команди терористів. Заручник, звичайно, неозброєний, але він зобов'язаний носити захисну маску. Гра закінчується, якщо заручник застрелений, або якщо спецназ звільняє заручника і доводить його до заздалегідь обумовленого місця (стартова база спецназу).
  • Захоплення Прапора
Гравці діляться на дві рівні команди. Прапор поміщається в центр поля. Вибираються 2 бази прапора, одна для кожної команди, на протилежних сторонах ігрового поля. Мета гри полягає в тому, щоб захопити прапор і принести його на свою базу прапора. Зараховують влучання в будь-яку частину тіла, уражений гравець покидає ігрове поле до кінця гри.
Варіант «Футбол»: В даному варіанті прапор доставляється не на свою базу прапора, а на базу супротивника.
  • Термінатор
Цей сценарій — чудовий спосіб завершити день. У декількох «термінаторів» (2-3-ох) на грудях є знак «X». Щоб вразити їх, ви повинні попасти прямо в центр «X» або в спину. Термінатори намагаються вразити решту гравців.
  • Партизани
Декілька людей маскуються в лісі. Задача решти (більшість) — знайти і «знешкодити» тих, хто сховався.
  • Top Gun
При цьому варіанті гри всі учасники розходяться лісом і починається війна «кожен за себе». Задача даного варіанта гри — як можна довше протриматись на полі і не бути «вбитим». Переможцю присвоюється титул «найкращий стрілець» — символ особистої військової майстерності.
 Paintball - JoBSPapa.com

Немає коментарів:

Дописати коментар